Skip to content

Juhlamenut

Ruukin juhlamenut suunnitellaan ja valmistetaan vuosikymmenten ammattitaidolla. Ruukkialueen antimet kuten riista, marjat ja sienet sekä yrtit näyttelevät pääosaa juhlien tarjoiluissa. Alla esimerkkejä vuoden 2022 juhlamenuista. Alkuun nautitaan cocktail-paloista, jossa kauden parhaimia makuja.
Cocktail-palat

Suosittelemme 2-3 palaa/henkilö, hinta 4,00 €/kpl, minimitilaus 10 kpl / laatu.
Cocktail-palat tarjoillaan tervetulomaljan yhteydessä vieraiden saapuessa, tai pöytiin vieraiden jo istuessa.

  • Lohitartaria ja mummon kurkkua
  • Pieni katkarapu-skagen ja mätiä
  • Savuhirvimoussea briossileivällä
  • Lähiseudun juustoa ja kauden hilloketta
  • Yrttinen kasvis-bruschetta (vegaaninen)

Ruukin juhlamenu

52,00 €/hlö, min. 30 hlöä

Sokerisuolattua kirjolohta ja katkarapusmetanaa

Lämminsavulohta ja sinappikastiketta

Hauenmätimoussea

Papu-vihannessalaattia chilihärän ja korianterin kera

Kotijuustoa, rucolaa ja suolaheinää pähkinöiden ja hunajapuolukoiden kera

Kylmäsavupeura-vihersalaatti sekä kananmunapuolikkaita, kerma-etikkakastiketta

Tilliperunoita

Palvattua ruukin riistaa ja mustaherukkakastiketta

Ruukin limppua, kuminalla maustettua perunarieskaa ja suolattua kartanovoita

*****

Yrteillä paahdettua hirvipaistia Ahlströmin metsien hirvenlihasta, riistakastiketta

Juustoista timjami-perunagratiinia

Kirsikkatomaatti- vihannesratatouille (vegaaninen)

***

”Naked cake” kauden marjoilla (mansikka, vadelma tai lakka)

Kahvia ja haudutettua teetä

Rôtisseurs-buffet

68,00 €/hlö, min. 30 hlöä

Kala-salaattipöytä

Perunaohukaisia kolmella lisäkkeellä; savulohikreemi, kirjolohen mäti ja kasvistartar

Tillijuustotäytteisiä lohirullia ja uunikuivattuja yrttitomaatteja

Kylmäsavupeura-caesar-salaattia, lapinleipäjuustoa, ryytisinappi-dressing ja krutonkeja

Länsirannikon salaattia tuoreen parsan ja kylmäsavuhauen kera

Leikkelepöytä

Härkäpastramia

Peurankoipea, raparperi-omena-chutney

Hirvipyöryköitä ja sinappimajoneesia

Juustot

Lähiseudun juustoja kolmea eri laatua, hedelmiä sekä kauden marjoja

Carvery-pöytä 
(kokki leikkaamassa)

Ruukin metsien hirvipaistia

Lähituottajan porsaanfileetä ja naudan sisäfileetä

Tummaa sienikastiketta

Kauden kasviksia ja yrttistä juusto-perunagratiinia

Sacherkakku, liköörikermaa ja marjamelbaa
tai
Cremé brûleé ja lakkoja

Kahvia ja haudutettua teetä

Rotisseurs-pöytä voidaan myös muuttaa pöytiin tarjoiltavaksi, jolloin pääruoka on tyylikkäästi vatitarjoiluna. Menu sisältää alkupalat, leikkelelautasen, pääruoan (kahta eri lihaa) sekä kakun tai jälkiruoan. Menu valmistetaan min. 10 vieraalle. Pöytiin tarjoiltavan menun hinta 72,00 €/hlö.

Buffet du chef

50,00 €/hlö, min. 30 hlöä

Keittiömestarimme laatii juhlavan noutopöydän kauden raaka-aineista. Menua ei julkaista etukäteen van se on yllätysmenu ja sisältää alkuruokapöydän, pääruoan, kahvin sekä kermatäytekakun kauden marjojen kera tai vaihtoehtoisesti jälkiruoan.

Menu du chef

61,00 €/hlö, min. 10 hlöä

Keittiömestarimme laatii juhlavan kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltavan menun kauden parhaista raaka-aineista. Menua ei julkaista etukäteen van se on yllätysmenu ja sisältää alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan pöytiin tarjoiltuna. 

Ruokajuomat

Valitessanne menun, autamme mielellämme sopivien ruokajuomien valinnassa.

Juhlavaraukset

Juhlavaraukset myyntipalvelusta
p. 050 518 3677 tai ruukki@a-ahlstrom.fi 

Tutustu viinilistaamme!

eastViinilista

Ruukissa on runsaasti majoitusmahdollisuuksia juhlavieraille.

eastMajoitus