Skip to content

Luontoelämykset

Tarjoamme korkealaatuisia luontoelämyksiä sekä virkistyspalveluita pääasiassa yhtiön omistamilla maa- ja vesialueilla.

Olipa kyseessä parin tunnin patikointi tai useamman päivän jahtitapahtuma, ympäröivä luonto mahdollistaa monipuoliset tapahtumat. Luontoelämyksemme ovat täydellinen oheisohjelma yritysten kokous- ja virkistyspäiviin.

Luontopalvelut ja ulkoaktiviteetit

Kiekonammunta maastossa

Ainutlaatuinen ampumaelämys riistaeläinten omassa elinympäristössä.
Kiekonammuntarata sijaitsee aidossa vesilintuympäristössä Säkkijärvellä, n. 10 km Noormarkun ruukista. Kiekonammunnan kesto on 2-4 tuntia ja sopiva 4-16 henkilölle. Kiekonammunta on varattavissa ympäri vuoden.
Varaathan mukaan säänmukaiset vaatteet ja mielellään saappaat tai varsikengät. Aiempi ampumakokemus ei ole välttämätöntä. Kuljetus omalla autolla tai tilauskuljetuksella. 

Kiekonammunta maastossa

Kalastusretki Enträskin erämaajärvelle

Näe ja koe kahdeksan hehtaarin luonnontilainen erämaajärvi vain 10 minuutin ajomatkan päässä Noormarkun ruukin alueelta. Järvi sijaitsee Ahlströmin omistamien vanhojen metsien keskellä.
Kalastus tapahtuu vapakalastusvälineillä rannalta ja veneestä. Mukaan tulee asiantunteva kalastusopas, joka antaa ottivinkit kädestä pitäen ja huolehtii saaliin käsittelystä.

Järven saalislajistoon kuuluvat taimen ja kirjolohi, joita istutetaan järveen säännöllisesti ja runsaasti. Luontaisina kalalajeina järvessä esiintyy mm. hauki ja ahven. Järven rannoilla voit nähdä hirven, peuran tai ilveksen jälkiä. Myös majavat asustavat järven lähistöllä ja käyvät ruokailemassa järven rannoilla.
Retken aikana nautitaan nokipannukahvit ja retkieväät tunnelmallisessa kodassa.
Varaathan mukaan säänmukaisen vaatetuksen sekä maastokelpoiset ja vedenpitävät kengät.
Talviaikaan erämaajärvelle järjestetään pilkkiretkiä. Kuljetus omalla autolla tai tilauskuljetuksella.
Kalastusretken kesto on 2-4 tuntia ja sopii 6-12 henkilölle.

Kalastusretket

Pilkkiretki

Vuokraa ryhmäsi käyttöön oma erämaajärvi ja suuri kota kokouksen yhteyteen muutamaksi tunniksi tai vaikka koko päiväksi. Järven saalislajistoon kuuluvat taimen ja kirjolohi, joita istutetaan järveen runsaasti ja säännöllisesti. Saaliskalat saat mukaasi vakuumiin pakattuna. Kalastuspakettiin sisältyy myös kalastusoppaan palvelut ja kalastusvälineet, lämpimät haalarit, saappaat, päähine ja käsineet. Retken puolessa välissä nautitaan retkieväät kodan ja nuotion lämmössä.
Pilkkiretkillä suositeltava ryhmäkoko on 4-20 henkilöä. Pilkkiretki on varattavissa joulukuusta maaliskuuhun (jäävaraus).

Pilkkiretket

Luontoretki

Kierretään Enträskin lähialueen metsässä tutustuen vuodenajan luonnonantimiin. 

Retken aikana kuullaan tärkeimpien villiyrttiemme terveysvaikutuksista sekä niiden käyttötavoista.  Maistelemme myös vuodenajan marjoja sekä sieniä ja kuulemme niiden terveysvaikutuksista sekä opettelemme tunnistamaan yleisempiä kauppasieniä. Varaathan säänmukaisen vaatetuksen ja hyvät kengät/saappaat. Rankkasateen sattuessa, oppaamme kertoo Suomen kansan metsätaruja ja uskomuksia kodan nuotion lämmössä. Pysähdymme välillä nauttimaan kahvit ja korvapuustit Enträskin kodalla, joka sijaitsee kauniin erämaajärven rannalla. Kuljetus omalla autolla tai tilauskuljetuksella. Luontoretken kesto on n. 1,5h ja ryhmäkoko 8-20 henkilöä.

Luontoretket

Jousiammunta

Jousiammuntarata sijaitsee aivan Noormarkun ruukin vieressä. Jousiammunta on mahdollista ympäri vuoden, kuitenkin päiväsaikaan, jolloin luonnonvaloa. Ohjaaja on mukana ohjeistamassa ammuntatekniikkaan. Jousiammunnan ohjauksen järjestää Noormarkun erämiehet ry. Jousiammunta on varattavissa ympäri vuoden. Aktiviteetin kesto on 60-90 min. ja suositeltava ryhmäkoko 4-20 henkilöä.

Jousiammunta

Melontaretki

Melontaretken kesto on 1,5-2 tuntia matkoineen. Ensin patikoidaan Torajärvelle n. 30 minuutin reitti oppaan johdolla. Opas perehdyttää melonnan tekniikkaan ja varusteiden käyttöön.
Ryhmäkoko 6-20 henkilöä.

Melontaretki

Ruukkisuunnistus

Ruukkisuunnistuksella etsitään rasteja pareissa tai pienryhmissä ruukin alueelta.
Henkilökunta jakaa kartat suunnistuksen alussa. Ruukkisuunnistus sopii hyvin kevyeksi oheisohjelmaksi kokouksiin tai virkistyspaivään. Suunnistuksella kävellään noin 2 kilometriä. Suositeltava ryhmäkoko 8-20 henkilöä. Ruukkisuunnistuksen kesto on 1-2 tuntia ja sen on varattavissa ympäri vuoden.

Ruukkisuunnistus jokimaisemissa

Retkeilyreitit

Noormarkun ruukista lähtee useita eripituisia retkeilyreittejä. Noormarkun Klubin vastaanotosta saa maastokarttoja. Reiteillä on tulentekopaikkoja sekä säänsuojia kuten laavuja tai katoksia. Ruukin välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Näsin valaistu kuntorata ja luontopolku. Talvisin kuntoradalla on hiihtoladut.  Kuntoradan pituus on n. 3 km.
Noormarkussa on mahdollista myös Mobo-suunnistaa. Sovellus on maksuton.

Retkeilyreitit

Metsästystapahtumat

Järjestämme korkeatasoisia metsästystapahtumia vuosikymmenten kokemuksella. Valittavana on hirvi- ja peurajahteja sekä kanalintu- ja sorsajahteja. Teemme yksilöllisen tarjouksen ryhmäkohtaisesti. Metsästyspaketteihin sisältyy aina majoitus sekä ruokailut.

Jahtitapahtumat