Skip to content

Vastuullisuus

Ahlströmin Noormarkun ruukki on saanut kansainvälisen, matkailualalle suunnatun GreenKey -ympäristösertifikaatin.  GreenKey-sertifikaatin saanut kohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Noormarkun ruukilla on myös Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland -merkki ja WWF:n Green Office -sertifikaatti.

Ympäristöstä huolehtiminen

Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä ja pyrimme toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tiedostamme toiminnastamme aiheutuvat ympäristövaikutukset ja vaadimme myös yhteistyökumppaneiltamme ympäristövastuullisuutta.
Ympäristöpolitiikkamme perustana on säästeliäisyys ja kustannustehokkuus sekä laaja-alainen ennakointi niin tilausten kuin henkilöstöpolitiikan osalta. Vähennämme ympäristöön kohdistuvaa rasitusta käyttämällä vain tarvittavan määrän materiaaleja ja henkilöstön työtunteja. Tuotamme itse puhdasta ekoenergiaa Makkarakosken vesivoimalaitoksessa, omassa hakelämpölaitoksessa ja aurinkopaneelein. 

Ympäristösertifikaatit ja -merkit Noormarkun ruukissa:

Green Key
Sustainable Travel Finland
WWF Green Office

Ympäristön hyvinvointia edistäviä tavoitteitamme

  • Mahdollisten ympäristöriskien arvioiminen ja poistaminen
  • Henkilökunnan, asiakkaiden ja sidosryhmien aktiivinen osallistaminen ympäristön hyvinvoinnin edistämiseen
  • Liikennöimisen ympäristöystävällisyyden kehittäminen
  • Kiinteistötekniikan kehittäminen ympäristöystävällisemmäksi kiinnittämällä huomioita mm. veden käyttöön, kierrätyksen tehostamiseen, energiankulutukseen sekä palveluiden ekologisuuteen
Tarjoamme lähiruokaa

Ympäristöystävällisyys näkyy meillä valikoimana lähiruokaa ja kauden kasvisruokaa. Haluamme tehdä ympäristöystävälliset valinnat sinulle helpoksi – myös ruoan suhteen – ja samalla tarjota upeita makuelämyksiä.
Riista saadaan yhtiön omista metsistä. Riista käsitellään ruukin omassa teurastamossa.
Ruukin hedelmätarhojen ja yrttiviljelmien sato maustaa ravintolamme annokset.
Marjat ja sienet poimitaan omilta mailta.
Tiesitkö, että ruukista löytyy myös tryffeleitä?

Siivoamme ympäristöystävällisesti

Käytämme huonesiivouksessa ympäristömerkittyjä pesuaineita sekä työmenetelmiä, joissa käytämme vettä ja kemikaaleja puhtaanapidon varmistaen, mutta ympäristöä säästäen. Haluamme, että ympäristöystävällisen majoituksen valitseminen on sinulle helppoa ja vierailusi mukava.
Jättämällä pyyhkeen kylpyhuoneen naulakkoon voit kertoa meille, että käytät sitä toisenkin päivän. Pidemmissä varauksissa vieraillamme on mahdollisuus pidentää lakanoiden vaihtoväliä. Näin autamme yhdessä luontoa.

Tuotamme ja säästämme energiaa

Säästämme energiaa käyttämällä led-valoja, energiansäästölamppuja, liikkeentunnistusta ja ajastusta valaisimissa. Teemme energiansäästön sinulle helpoksi mukavuudestasi tinkimättä.
Tuotamme EKOenergiaa Makkarakosken voimalaitoksessa, omassa hakelämpölaitoksessa ja sadoin aurinkopaneelein.

Suosimme ekologista liikkumista

Linja-auto, sähköauto ja polkupyörä ovat ekologisia tapoja liikkua. Haluamme tehdä sinulle helpoksi valita näitä ympäristöystävällisiä kulkuvälineitä. Kysy lisää vastaanotostamme, autamme mielellämme ja neuvomme julkisen liikenteen käytössä. Ruukissa on useita sähköauton latauspisteitä ja vieraidemme käytössä ovat ruukin jopot.

Noormarkun Klubi on tunnettu maukkaista riistaruuistaan. Riista lautaselle saadaan omilta mailta.

eastTutustu Klubin ruokalistaan

Ympäröivä luonto mahdollistaa erilaiset aktiviteetit.

eastLuontoelämykset

Tulevia tapahtumia