Skip to content

Usein kysytyt kysymykset

Ovatko museot ja näyttelyt avoinna ilman opastuksia?

Museot ja näyttelyt ovat turvallisuussyistä avoinna vain oppaan johdolla.
Tutustu yleisökierrosten aikatauluun täällä.Yleisökierroksilla käy maksuvälineenä myös Museokortti ja Epassi. Yleisökierroksille varaukset verkkokaupastamme.
Jos käytät Museokorttia, käytä verkkokaupan varauksessa kampanjakoodia MUSEOKORTTI.
Opastetun kierroksen voi varata myös yksityisryhmälle myyntipalvelustamme.

Saako alueella liikkua omatoimisesti?

Ruukin alueella voi liikkua omatoimisesti. Kannattaa pysäköidä auto merkityille pysäköintipaikoille ja tutustua ruukkiin kävellen. Tutustu aluekarttaan.
Useat talot ovat yksityiskäytössä, joten ethän mene rakennusten pihoihin ja puutarhoihin.

Onko ruukissa kahvilaa?

Ahlström Voyage -näyttelyn yhteydessä Café Voyage terasseineen palvelee kesäkaudella touko-kesäkuussa lauantaisin klo 10.30-16.30 (ei juhannuksena). Heinäkuussa kahvila on avoinna ma-la klo 10.30-16.30.
Café Voyageen on varattavissa tarjoiluja yleisökierrosten oheen ympäri vuoden.

Voiko ruukissa tehdä ostoksia?

Ahlström Voyage-näyttelyssä on museokauppa, jossa myytävänä mm. Johanna Gullichsenin pientekstiilejä kuten laukkuja, kukkaroita, pyyhkeitä ja kylpytakkeja. Valikoimiin kuuluu myös taidekirjoja, tarjottimia, pannunalusia, kangaskasseja ja postikortteja. Museokaupassa on myytävänä myös ruukin tuotteita kuten riistasäilykkeitä, kahvia ja lakritsia. Myös Noormarkun Klubilta voi ostaa museokaupan tuotteita.

Miten Villa Maireaan pääsee vierailulle?

Villa Maireassa järjestetään yleisökierroksia ja yksityiskierroksia. Varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Tutustu Villa Mairean vierailuihin.

Saako ruukin alueella valokuvata?

Alueella saa valokuvata. Karttaan on merkitty valokuvausalueita.
Mikäli julkaiset kuvia sosiaaliseen mediaan, voit käyttää hashtagejä #ahlstrominruukki #noormarkunruukki #ahlstrominruukki_museums
Jaamme mielellämme näillä hashtageillä merkittyjä julkaisuja omissa kanavissamme @ahlstrominruukki

Saako lemminkin ottaa ruukkiin mukaan?

Ravintolavieraamme voivat ottaa lemmikin mukaan Noormarkun Klubin kesäterassille.
Vierastalo Sahalassa on muutama lemmikkihuone majoitusvieraille. Myös Liiteri-sviittiin voi ottaa lemmikin. Majoitusvarauksissa maksu on 30,00 €/vrk.
Aluekarttaan on merkitty koirareitit ruukissa sekä roska-astiat jätöksiä varten.

Minkälaisia kuntoilumahdollisuuksia alueella on?

Majoitusvierailla on käytössä ruukin kuntosali saunoineen. Kuntosalin sauna tulee laittaa päälle itse. Kuntosalille pääsee hotellihuoneen avainlätkällä. Tenniskenttä on varattavissa vastaanotosta. Majoitusvieraat voivat myös lainata ruukin polkupyöriä. Retkeilyreittien maastokarttoja saa Noormarkun Klubin vastaanotosta.
Näsin lenkki Kolin saunan läheisyydessä on noin 3 km valaistu kuntorata ja luontopolku, jossa on talvella hiihtoladut lumitilanteen salliessa.

Mistä löydän aukioloajat?