Ruukin kausimenut valmistetaan sesongin parhaista raaka-aineista. Menut suunnitellaan huolella, huomioiden kotimaiset raaka-aineet ja lähiruoan tärkeys. Riista, marjat, sienet ja yrtit ovat ruukin mailta.
Kausimenut varataan min. kuuden hengen seurueille, viimeistään neljä arkipäivää ennen tilaisuutta.
Kausimenujen varaukset ryhmille sähköpostilla ruukki@a-ahlstrom.fi tai p. 050 518 3677.
Cocktail-palat 4,50 €/kpl
Suositus 3-4 palaa/hlö, min 15 kpl/laatu
Kylmäsavulohta, kurkkua ja mätismetanaa
Mouhijärven juustoa ja ruukin hilloketta
Gratinoitu tomaatti-crostini
Savuhirvi-bruschetta hunajakarpaloiden kera
Pieni sieni-sipulipiiras
Viinisuositukset
Champagne A.Bergère Sélection Brut 15,00 €/12 cl 81,00 €/75 cl
tai Riefle Cremant Brut Blanc de Blancs 12,00 € /12 cl 58,00 €/75 cl
Ruukin menu 64,00 €/hlö
Sokerisuolattua siikaa, maa-artisokkapyreetä ja tilliöljyä
Viinisuositus: William Fevre Domaine Chablis, Ranska 65,00 €/75 cl
Hirvenfileetä ja prässättyä hirvenlihaa, paahdettua yrttiperunaa, Grand Veneur-kastiketta ja juuresbrunoise
Viinisuositus: Château Puybarbe, Ranska 74,00 €/75 cl
Valkosuklaa-tyrni-pannacotta
Viinisuositus: Steininger Riesling Beerenauslese 12,00 €/8 cl
Klassikkomenu 58,00 €/hlö
Kuohkea selleri-omenakeitto pekonicrumblen kera, juustobriossi
Viinisuositus: Robert De Nola Cava Brut, Espanja 40,00 € /75 cl
Voissa paistettua kuhaa, Sandefjord-kastiketta, duchesse-perunaa ja piparjuurta
Viinisuositus: Netzl Gruner Veltliner Ried Rothenburg Hoflein, Itävalta 59,00 €/75 cl
Karpalojäädyke ja kuumaa kinuskia, paahdettua kauraa
Viinisuositus: Moncucco Moscato d’Asti 8,00 € €/8 cl
Rotisseurs-menu 76,00 €/hlö
Amuse bouche – keittiön tervehdys
Viinisuositus: Riefle Cremant Brut Blanc de Blancs, Ranska 58,00 €/75 cl
Riimisuolattua peuraa ja mustaherukkasiirappia, marinoitua punajuurta sekä punajuurismetanaa
Viinisuositus: Apâtsâgi Pinot Noir, Unkari 56,00 €/75 cl
Maa-artisokkakeitto, persiljapistou
Viinisuositus: Riefle Cremant Brut Blanc de Blancs, Ranska 58,00 €/75 cl
Ahvenfileetä jokiraputäytteellä ja sahramikastiketta, juuresjulienne ja hernevaahtoa
Viinisuositus: Voissa paistettua kuhaa, Sandefjord-kastiketta, duchesse-perunaa ja piparjuurta
Viinisuositus: Netzl Gruner Veltliner Ried Rothenburg Hoflein, Itävalta 59,00 €/75 cl
Mantelikakkua ja karamellisoitua pekaanipähkinää sekä suklaamoussea
Viinisuositus: Quinta do Vallado LBV Port 2017, Portugali 11,50 €/8 cl
Kasvismenu 44,00 €/hlö
Kuohkea selleri-omenakeitto ja juustobriossi
Peltolan Blue-juustolla gratinoitu punajuuripihvi, paahdettua maa-artisokkaa sekä yrttiohrattoa
Karpalopavlova ja kinuskikastiketta
Viinit kasvismenuun voi tilata paikan päällä.
Menu du Chef 54,00 €/hlö
Viikoittain vaihtuva kolmen ruokalajin yllätysmenu kauden upeista raaka-aineista.
Viinit ovat valittavissa voimassa olevalta viinilistalta paikan päällä.