Ruukin kausimenut valmistetaan sesongin parhaista raaka-aineista. Menut suunnitellaan huolella, huomioiden kotimaiset raaka-aineet ja lähiruoan tärkeys. Riista, marjat, sienet ja yrtit ovat ruukin mailta.
Kausimenut varataan min. kuuden hengen seurueille, viimeistään neljä arkipäivää ennen tilaisuutta.
Kausimenujen varaukset ryhmille sähköpostilla ruukki@a-ahlstrom.fi tai p. 050 518 3677.
Cocktail-palat 4,00 €/kpl
Suositus 2-3 palaa/hlö, min 15 kpl/laatu
Kylmäsavuhaukea, kurkkua ja mätismetanaa
Katkarapu skagen
Mouhijärven juustoa ja ruukin hilloketta
Ruukin salamia, juustoa ja punasipulimarmeladia
Tomaatti-basilika-bruschetta
Viinisuositukset
Robert De Nola Cava Brut 40,00 €/75cl
ja/tai
Keya Chiaretto Classico Rosé 48,00 €/75 cl
Kesämenu 52,00 €/hlö
Caprese-salaatti
Mouhijärven mozzarellaa ja porilaisia Nams-tomaatteja
Viinisuositus: Paco & Lola Albarinho NO 12 45,00 €/ 75 cl
Paistettua satakuntalaista siikaa ja voiviinikastiketta, sitruunaistaperunaterriiniä, haudutettua fenkolia ja kesäporkkanaa
Viinisuositus: Pflüger BuntSandstein Riesling 48,00 €/75 cl
Maitosuklaajäädyke, vadelmakompottia ja pistaasikastiketta
Viinisuositus: Moncucco Moscato d´Asti 8,00 €/8cl
Ruukkimenu 62,00 €/hlö
Kylmäsavuhaukitartar ja hauenmätiä, tillikurkkua ja sinappikastiketta
Viinisuositus: Von Winning Sauvignon Blanc II 56,00 €/ 75 cl
Lähitilan härän sisäfileepihvi ja maustevoi ”maitre d’hotel sekä kesäinenratatouille
Viinisuositus: Via Nostrum Corbieres 2018 44,50 €/ 75 cl
Vanilja pannacotta, raparperikeittoa ja mansikoita
Viinisuositus: Quinta do Vallado White Port 2020 9,50 €/ 8 cl
Rotisseurs-menu 82,00 €
Amuse bouche
Viinisuositus: Champagne Arnaud Margaine Brut 85,00 €/ 75 cl
Paistettua kampasimpukkaa ja kukkakaalipyreetä, ruskistettua voita ruukin tryffeleistä ja mallasleipämurua
Viinisuositus: William Fevre Domaine Chablis 65,00 € /75 cl cl
Korvasienikeittoa ja Grand Reserve-juustokierre
Viinisuositus: William Fevre Domaine Chablis 65,00 € /75 cl
Hirven sisäfileetä, bearnaise- ja riistakastiketta ja Hasselbackan palsternakkaa
Viinisuositus: Tupinier-Bautista Pinot Noir 2020 66,00 €/ 75 cl
Mansikkajäätelöä ja marinoitua raparperia, valkosuklaavaahtoa ja kauracrumble
Viinisuositus: Steininger Riesling Beerenauslese 12,00 €/8 cl
Kasvismenu 48,00 €/hlö
Caprese-salaatti
Mouhijärven mozzarellaa ja porilaisia Nams-tomaatteja
Paistettua vuohenjuustoa ja korvasieniohrattoa sekä kauden kasviksia
Raparperisorbetti, vaniljakastiketta ja marjoja
Suosittelemme läpi aterian:
Champagne Arnaud Margaine Brut 85,00 €/ 75 cl
tai
Champagne Arnaud Margaine Demi-Sec 85,00 €/ 75 cl
Menu du Chef 65,00 €/hlö
Viikoittain vaihtuva neljän ruokalajin maistelumenu kauden upeista raaka-aineista.
Viinit ovat valittavissa voimassa olevalta viinilistalta paikan päällä.